"Kuran'da evrimden bahsediliyordu" uydurması

 

   Müjde müjde! 

   Bir zamanlar Kuran'da Dünya düzdü, artık yuvarlak! Bkz: Irak televizyonunda "Dünya düz mü yuvarlak mı?" tartışması. Yine bir zamanlar, "Haşa evrim de neymiş, maymundan mı geldik!?" denirken şimdi artık Kuran'da evrim de var!
   Kuran'ı yorumlamanın neredeyse sınırsız esnekliğine bağlı olarak daha önce de defalarca şahit olduğumuz üzere, şartlar ne olursa olsun, bilim düşmanları önceden hangi bilimsel gerçeği reddetmiş ve bu reddettiği gerçekleri nasıl çarpıtarak yalanlamış olursa olsun, iş içinden çıkılmaz bir hale gelince doğruluğu bilim tarafından apaçık kanıtlanmış olan bilimsel gerçekleri eninde sonunda kabul etmek durumunda kalıyor. Ama bunu yaparken, sanki eskiden sundukları argümanları söyleyenler kendileri değilmiş gibi, "Bu Kuran'da zaten yazıyordu!" demekten de çekinmiyorlar. Evrim teorisi de yavaş yavaş bu noktaya geliyor.

 

Yorumlar (1) -

  • Bati dunyasinin evrimi islam dunyasindan aldigi bir gercek.17. Ve 18. Yy. Batida evrimin felsefi temellerinin olusmasindaki kaynaklara bakildiginda musluman dusunurlerin adlari geciyor. Ancak islam dunyasida bunu yunandan almis tabi imam caferi sadik ve imam muhammed bakirin soyledigi idda edilen sozleride buna eklemek lazim hatta evrimin asil kokeni kuvvetle muhtemel peygamberin ve kuranin ta kendisi. Mevlanada, erzurumlu ibrahim hakkida, ibni miskeveyh daha su anda aklima gelmeyen bir cok islam dusunurunde evrimi bulabilirsiniz. Mesele arastirmak. Bende 2- 3 yil onceye kadar evrime egitim sistemimiz sayesinde inanmazdim ancak maymunun insanla % 98,5 oraninda genetik olarak  benzer oldugunu okudugum zaman ne zamandi hatirlamiyirum ancak o zamandan beri dincilerin yaradilis gorusunden suphe ediyorum. 2-3 yildirda evrimci bir inanan oldum.

Yorum ekle