İçimizdeki Balık belgeseli (3 bölüm)

 

   Çevirisini tamamladığım bu belgesel serisi, 2014 yılında PBC'de yayımlanmış ve Neil Shubin'in aynı isimli kitabından uyarlanmıştır. Kitapta bahsi geçen bilim insanlarının röportajlarıyla yine Shubin tarafından sunulan 3 bölümlük belgesel serisinin bölüm isimleri, evrimsel sürecimize uygun bir şekilde şöyle sıralanmış: 

1. Your Inner Fish (İçimizdeki Balık)  izle

2. Your Inner Reptile (İçimizdeki Sürüngen) izle

3. Your Inner Monkey (İçimizdeki Maymun) izle 

   Evrimi ve onu çevreleyen tüm bilim dallarını olağanüstü sade bir dille ve muhteşem görsellerle anlatan bu belgeseli izlemekle kalmayın. Belgeselde geçen konular hakkında çok daha kapsamlı bilgi almak için mutlaka kitabı da okumanızı öneririm (her ne kadar baskısı tükenmiş olsa da). Kitabın bir nevi özeti sayılabilecek inceleme yazısına buradan; altyazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (4) -

  • Ya harikasınız, harika!! Smile Keyifle izledim.
  • Gerçekten çok güzel işler yapıyorsunuz. Sayenizde türkçe kaynaklar genişliyor.Bu ve diğer işleriniz için emeğinize Sağlık. .
  • Öncelikle yaptığınız çeviriler için teşekkür ederim. Ekşide gezerken birisi sizin çevirdiğiniz içimizdeki balık içimizdeki maymun linkini atmış. İnceleye inceleye buraya kadar geldim. Hayatınızda başarılar dilerim. Emeğiniz için yeniden teşekkürler.

Yorum ekle