Özgür Düşünce Hareketi

   Ateistlerin örgütlenmesi gerektiğinden bahsedilir hep; hangi ortama girerseniz girin, hemen herkes bu konuda hemfikirdir. "Evet örgütlenmeliyiz", "evet bir araya gelip mücadele etmeliyiz", "birbirimize destek olmanın etkin yollarını aramalıyız" vb. cümleleri sık sık duymuşsunuzdur. Ama nedense bu, şimdiye kadar hep bir temenni; veya sanki çok zor bir şeymiş gibi ütopik bir hedef olarak algılanır. Değildir. 

   Aralarında benim de bulunduğum ve Türkiye'de internet aracılığıyla özgür düşünceyi öne çıkararak; ateizm, agnostisizm ve dinlerden özgürlük savunuculuğu yapan çeşitli aktivist blog ve Facebook sayfa sahipleri olarak bir araya gelerek Özgür Düşünce Hareketi isimli beraberlik platformunu kurduk. Ülkemizde ürkütücü bir yobazlık ve gerilik patlamasının yaşandığı şu günlerde, hatta özellikle de bu günlerde; örgütlenmenin, yani birlik olma gücünün önemini bilen herkesi, bu yolda atılan ilk somut adım olan Özgür Düşünce Hareketi'ne katılıp destek vermeye çağırıyorum.  

 Türkiye’de iktidar sahipleri ve ortakları, doğaüstü inançların özgürlüğünü dillerine pelesenk etmişken; yapılan basit eleştirilerin dahi “halkın değerlerini aşağılama” sayıldığı, hatta ateistlerin varlığının bile dine hakaret kabul edildiği bir ortamda; "bizler varız, özgür düşünceyi savunuyoruz ve duruş metnimizde tarif ettiğimiz ilkeler doğrultusunda bizim gibi düşünenlerle birlik olarak savunmaya da kararlıyız" demek için toplanmış bulunuyoruz. Çünkü ateistlerin, agnostiklerin ve dinlerden özgürlük savunucularının tanınmasının zamanı geldi geçiyor. Çünkü özgür düşünceliler varlar. Çünkü özgür düşünceliler; dinin kurumsallaşmasına karşı mücadele etmek üzere, bilimsellik ve toplumsallık temelinde bir araya geldiler bile. Bu, Özgür Düşünce Hareketi‘nin tanıtım yazısıdır. Bu bir davet yazısıdır. Çünkü özgür düşünceli ve insanca yaşamanın mümkün olduğu bir dünya hayal ediyoruz. Sorgulayan, şüphe duyan ve özgür düşünen herkese sesleniyoruz!  

Saklandığınız yerden çıkın! Şimdilik yalnız olabilirsiniz, ama asla yanlış değilsiniz! " 

    Duruş metnimizi okuyup yazılanlar konusunda hemfikir olan herkes, sitenin İletişim bölümüne yazarak aramıza katılabilir. Böylece hem projelerimizde görev alabilir veya kendi projelerini bizimle paylaşabilir hem de sadece fikir alışverişi yapmak için bile olsa grupla iletişim kurmaya başlayabilir. Hepinizi aramıza bekliyoruz.

 

 

Yorum ekle