Yeni Başlayanlar İçin Evrim Teorisi

 

Videoda bahsi geçen konularla ilgili ek bilgi: 

  • Uzak atalarda bulunan, ama yakın atalarda kaybedilmiş olduğu için görülmeyen birtakım özelliklerin yeni kuşaklarda tekrar ortaya çıkmasına atavizm denir. Bu olayın örneklerini dişlere sahip tavuklarda, kuyrukla doğan insanlarda, arka ayaklara sahip balina ve yılanlarda, fazladan tırnağa sahip atlarda vb. görebiliriz (Körelmiş organlar ve atavizm hakkında daha fazla bilgi almak ve örneklerini görmek için tıklayın). Bildiğiniz gibi tavuklar da tıpkı diğer modern kuşlar gibi dişsizdir; ama evrimsel geçmişlerinde 70-80 milyon yıl önce yaşamış olan atalarının dişleri vardı. Bu yüzden tavuklar, diş yapısının gelişmesi için gerekli olan genlere -videodaki 7. madde olan kalıntı genlere- sahiptir; bu genlerin aktive edilmesi (doğal veya yapay bir mutasyonla) halinde dişli tavuklar ortaya çıkar. Bu konuyla ilgili çalışmalardan bir tanesi, M. Harris ve ekibi tarafından 2006 yılında yayımlanmıştır. (İlgilenenler için Kaynak) 
  • Naylon yiyen bakteriler hakkında bilgi almak için tıklayın
  • Yaratılışçıların bütün kanıtlara rağmen var olmadığını iddia ettikleri geçiş türlerini tanımak için tıklayın. Ayrıca geçiş türlerini çok özet olarak anlatan belgeseli izlemek için tıklayın. 

   Aşağıdaki fotoğraf, evrim karşıtı vaizlerden Kenneth Ham’in kuruculuğunu yaptığı Yaratılış Müzesi’nde, dinozorlarla insanları aynı dönemde yaşamış gibi gösteren sahte bilim örneklerinden birisidir. Bildiğiniz gibi dinozorların nesli -kuşlar hariç- yaklaşık 65 milyon yıl önce tükenmiştir. Pan (şempanze ve bonobolar) ile Homo (insan) cinsi ise bundan yaklaşık 6 milyon yıl önce birbirinden ayrılmıştır. Bulunan en eski Homo sapiens -modern insan- kalıntıları da yaklaşık 200 bin yıl öncesine aittir. Yani Homo cinsine ait en eski atalarımız bile dinozorlardan en az 59 milyon yıl sonra yaşamıştır. Her fırsatta insanları sahte bilgilerle yanıltmaya çalışan bilim düşmanlarına selam olsun :) 

  •  İnsanın evrimiyle ilgili kapsamlı bir yazı için tıklayın.

 

Serinin diğer bölümleri:

Evrim teorisi konusunda izleyebileceğiniz diğer videolar: 

Yorum ekle