Evrim Gerçekleri

     Evrim, bilimsel bir bakış açısıyla canlıların türeyişini ve değişimini açıklayan tek olgudur. Evrimin temeli olan "ortak ata" kavramı (bütün canlıların bir zamanlar yaşamış atasal formlardan türeyerek evrimleşmiş olduğu), günümüzde bilim çevrelerinde yaygın kabul gören bilimsel bir gerçektir.

   Aşağıda izleyeceğiniz Cassiopea Project imzalı Facts Of Evolution (Evrim Gerçekleri) belgesel serisi, evrim mekanizmalarına ilişkin işlevsel ve genetik verileri, embriyolojik yapılarda izlenen ipuçlarından endojen retro-virüslere kadar pek çok destekleyici kanıtla birlikte ortaya koyuyor. Genetik biliminin ilerlemesiyle artık kendi genomumuzda da gözlemleyebildiğimiz kanıtlar, DNA ve fosil incelemelerinin sunduğu verilerle harmanlanıyor. Çevirisini tamamlamış olduğum bu değerli yapımı keyifle ve bilgilenerek izlemeniz umuduyla iyi seyirler dilerim. 

   Tüm serinin (Evrim Gerçekleri 6 bölüm + Hayat Otobanı + Evrim Mekanizmaları) altyazılarını indirmek için tıklayın. Bonus bölüm olan Evrim Mekanizmaları'nın çevirisi için Garajımdaki Ejder'e teşekkür ederim.

  • Hayat Otobanı (Highway of Life) izlemek için tıklayın
  • Evrim Mekanizmaları (Mechanisms of Evolution) izlemek için tıklayın
 

 

 
 

 

Yorumlar (2) -

  • son bölüm yarıda kesiliyor gibi?
  • Evet ufak bir sorun olmuş son bölümde, hallettim şimdi düzeldi.

Yorum ekle