Dini Keşfetmek 15. Bölüm - Geçmişte Bilimin Baskılanışı

   Bu bölümü özellikle izlemenizi ve Hristiyan dünyasının Orta Çağ’da bilimi baskılama tarzıyla günümüz Türkiyesi'nde yaratılmaya çalışılan ve şimdiye kadar çok da başarılı olan bilim düşmanlığını kıyaslamanızı istiyorum.

   Özellikle evrim kuramı gibi, evrensel bir bilimsel gerçek olarak kabul edildiği halde, insanların kişisel inançlarıyla çeliştiği için topluma medya ve internet aracılığıyla nasıl çarpıtılarak anlatıldığına zaten hergün şahit oluyoruz. Durum ABD’de de çok farklı değil, ki zaten bildiğiniz gibi bu Yaratılışçılık ve Akıllı Tasarım hurafeleri, tamamen Amerika’nın güdümünde, çok eskiden başlatılmış olan ve İslamize edilerek bize de bir güzel pazarlanan planlı bir yobazlaştırma akımıdır. Ülkemizde 1985 yılında dönemin M. E. Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi Dinçerler tarafından okullara gönderilen bir genelgede, Evrim Kuramı’nın uzun bir süre önce çürütüldüğüne ilişkin iddialar ve Evrim öğretmenin materyalist ve komünist bir yaklaşım olduğu şeklinde ifadeler yer alıyordu. Halkımız bu yemleri güzel güzel yuttu, yutmaya da devam ediyor.
 
    Videoda Orta Çağ Avrupası’nda Francis Bacon ve Galilei gibi isimlerin aynı yobaz kafa yapısı nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra, 21. yüzyılda da bu kafa yapısının uzantısı olan trajikomik argümanlar anlatılıyor. Sonuncu video, artık kafası çalışan herkes tarafından alaya alınan NephilimFree isimli YouTube kullanıcısına aittir. Kendisi evrenin merkezinin Samanyolu olduğuna inanıyor ve videolarında ciddi bir surat ifadesiyle anlatıp sadece kendisinin inandığı birtakım “komik” argümanları var :) İngilizcesi olan arkadaşların “gülmek”  için takip edebileceği bir kanal.

   Keşif veya düşünceleri kutsal kitaplarla çeliştiği için din kurumları tarafından "kafir" ilan edilip yakılarak öldürülen bazı isimler: Jan Hus (1415), Savonarola (1498), Patrick Hamilton (1528), John Frith (1533), William Tyndale (1536), Michael Servetus (1553), Giordano Bruno (1600), Avvakum Petrov (1682), Hugh Latimer (1555), Nicholas Ridley (1555), Thomas Cranmer (1556).

 TÜM BÖLÜMLER:

    * Not: Bazı bölümlerin eksik olduğunu göreceksiniz. Onların çevirisini yapmadım çünkü bunlar bizleri çok ilgilendirmeyen, daha çok ABD ve Hristiyanlık çerçevesinde yapılan eleştirileri içeriyor.

Yorum ekle